PROPOLIS

PROPOLIS predstavlja kompleksno jedinjenje bioflavonoida, smola, etarskih ulja, polena, minerala, vitamina. Deluje antibakterijski, antivirusno, antifungalno, antiinflamatorno i antioksidativno. Povoljno deluje i na jačanje odbrambenih sposobnosti imunog sistema. KAKO SE DOBIJA PROPOLIS? On je prirodna mešavina proizvedena od strane pčela preko sakupljanja sastojaka od različitih delova biljaka, pupoljaka itd. Zbog njegove lepljive strukture, pčele ga koriste […]

PROPOLIS predstavlja kompleksno jedinjenje bioflavonoida, smola, etarskih ulja, polena, minerala, vitamina. Deluje antibakterijski, antivirusno, antifungalno, antiinflamatorno i antioksidativno. Povoljno deluje i na jačanje odbrambenih sposobnosti imunog sistema.
KAKO SE DOBIJA PROPOLIS?
On je prirodna mešavina proizvedena od strane pčela preko sakupljanja sastojaka od različitih delova biljaka, pupoljaka itd. Zbog njegove lepljive strukture, pčele ga koriste za popravku i zaštitu košnica od spoljašnjih nepogoda.
DEJSTVO
Trenutna antimikrobna dejstva propolisa se ispoljavaju kod infekcije gornjih disajnih puteva, infekcije slične gripa kao i kod obične prehlade, dalje kod tretmana rana i opekotina, kod stanja na koži kao što su akne, herpes simplex i neurodermatitis.
On i med povoljno utiču na ljudsko zdravlje.
PROPOLIS KROZ ISTORIJU
Inke su koristili propolis kao antipiretik.
Grci i Rimljani su koristili ovaj izuzetan sastojak za dezinfekciju usne duplje i kao antiseptik kod tretmana rana.
U II Svetskom Ratu korišćen je u Sovjetskim klinikama za lečenje tuberkoloze zbog pozitivnog delovanja na plućima i vraćanja apetita kod pacijenata.
U Balkanskim državama, aplicirali su ga kod tretmana opekotina i rana, kod upale grla kao i kod lečenja čira na želucu.
U kozmetici je takođe vrlo često korišćen kao i u alternativnoj medicini za samoizlečenje od različitih stanja u organizmu.
IZGLED
Propolis je čvrstog materijala, a prilikom zagrevanja postaje mekan i lepljiv. Ima veoma karakterističan i prijatan miris, a po boji varira od žuto-zelene do crvene i tamno braon.
SASTAV
Propolis je kompleksno jedinjenje koje nastaje kao produkt pčela. Sirovi propolis sadrži oko 50% smole, 30% vosak, 10% esencijalna ulja, 5% polena i 5% organskih komponenti.
U našem asortimanu imamo celu kolekciju na bazi propolisa koju smo kreirali uz puno pažnje. Uz propolis smo odabrali dodatne komponente prirodnog porekla koji deluju komplementarno.
Naši proizvodi na bazi propolisa su:

 

Više o nama i našim proizvodima možete pročitati na našim društvenim mrežama na sledećim linkovima https://www.instagram.com/galafarmbeograd/ ili https://www.facebook.com/GalafarmBeograd/

Želite da se prijavite na newsletter. Postanite naš član